FAQ camperhuur

Veelgestelde vragen over Camperfans

Heb je een vraag over de camperhuur of iets anders? Kijk dan eerst even bij onze veelgestelde vragen. Kom je er niet uit? Neem dan contact op met ons. We helpen je graag verder!

Dat is geen probleem! Wij denken graag met je mee. De koffie staat altijd klaar!

Je kunt je eigen auto kostenloos bij ons stallen, zodat je direct op pad kunt.

Je kunt de camper ophalen in Mierlo, dichtbij Eindhoven gelegen. Heel gemakkelijk te bereiken met auto of openbaar vervoer. De camper staat volledig uitgerust voor je klaar en zodra je de camper in ontvangst hebt genomen kan je reis beginnen!

Met hoeveel personen je op reis kunt is afhankelijk van de camper waarmee je op pad gaat. De kleurrijke T4’s tot maximaal 3 personen (de Amsterdam max 2 pers), De T4 Multivans tot maximaal 3 personen (de Dreamcatcher max 2 pers). De T4 California tot maximaal 4 personen.

Als je in de kleurrijke T4’s en T4 Multivans met 3 personen op pad gaat raden wij aan een extra tentje mee te nemen, zodat je meer slaapruimte in de bus hebt. Camperfans verhuurt koepeltentjes voor € 30,- per verhuurperiode.

Vanaf 23 jaar kan je een Camperfans camper huren. Je moet minimaal 2 jaar over een rijbewijs beschikken.

Je kunt de camper ophalen vanaf 15.00 uur en terugbrengen om 10.00 uur. Neem gerust  contact met ons op als je specifieke wensen hebt. Ophalen in het weekend of in de avond en vroeger terugbrengen in de ochtend is geen enkel probleem.

Over het algemeen is het vooraf plannen van uw reis niet nodig. Mocht je in het hoogseizoen naar toeristische gebieden trekken, dan kan het verstandig zijn vooraf een camping of camperplaats te boeken.

In de meeste Europese landen is het niet toegestaan om in het openbaar te kamperen. Er zijn echter wel zeer veel camperplaatsen waar je heel voordelig kunt overnachten. Ook op campings ben je met je Camperfans camper van harte welkom. Campings zijn iets duurder, maar bieden ook betere voorzieningen, zoals douches, zwembaden, eigen plek, electriciteit, etc.

De auto beschikt over een 80 liter dieseltank. Bij normaal rijgedrag kan een actieradius van ongeveer 960 km worden behaald.

Je dient je te houden aan de toegestane snelheid. Behalve op snelwegen, want daar mag je met onze campers maximaal 100 KM per uur rijden.

Onder de banken / het bed is voldoende opslagruimte voor je bagage. Deze ruimtes zijn gemakkelijk toegankelijk. We raden aan om met een weekendtas of backpacker op vakantie te gaan, zodat je de bagageruimte optimaal kunt benutten. Een harde koffer kun je eventueel bij het ophalen van de camper bij ons in Mierlo achterlaten.

Bedlinnen is niet bij de camperhuur inbegrepen, maar is wel bij te boeken voor €50,- per boeking. Wij zorgen dan voor: dekbedden, hoeslakens, overtrekken, kussens, theedoek, keukendoek en een vaatdoek.

300 km per dag is het gemiddelde aantal km over de gehele huurperiode en over het algemeen is dit ruim voldoende. Rijd je meer dan 300 km gemiddeld per dag, dan rekenen wij daarvoor alleen de kostprijs van € 0,20 per km.

Voorbeeld 1: Stel u huurt de camper 30 dagen voor een onvergetelijke roadtrip door Europa. Je kunt dan 9000 km (30 x 300 km) binnen de huurperiode rijden..

Voorbeeld 2: Stel je huurt de camper 14 dagen voor een zonvakantie in Zuid-Frankrijk. Dan kun je 4200 km (14 x 300) binnen de huurperiode rijden. De afstand naar Amsterdam – Toulouse is maximaal 1200 km. Heen en terug blijf je dan dus binnen het maximum van 4200 km. Je kunt dus ook nog rondrijden in Zuid-Frankrijk.

Nee, in de camperhuur zitten geen verborgen kosten. BTW, verzekering, geen extra bestuurder kosten, 300 km per dag, fietsendrager, complete inventaris en internationale pechhulp zijn allemaal inbegrepen.

Camper huren

Zijn al je vragen over camperhuur beantwoord? Bekijk dan snel onze campers en boek! Wil je vooraf de campers komen bekijken? Neem dan contact met ons op voor een afspraak.

Klanten over camperfans!

Als je een camper huurt bij Walter ben je verzekerd van goede, persoonlijke service! Ontzettend vriendelijke benadering, en alle wensen zijn bespreekbaar. Als het enigszins mogelijk is zullen Walter en Jolanda aan je eisen proberen te voldoen. Een prima camper! Je krijgt wat je leest en ziet.

Els via Goboony

Fijne camper, goede prijs, perfecte service en vriendelijke mensen!

Gerben Tegenbosch via Facebook

Geweldige vakantie gehad met ons gezin, met twee kinderen 10-12 jaar.
Goede uitleg over de camper gehad voor vertrek. Camper is makkelijk bestuurbaar en gebruiksvriendelijk. De camper is volledig compleet, je hoeft alleen je kleren en toiletspullen mee te nemen voor je vakantie.

Marc via Camptoo